Bar Dancing Progress

Na de oprichting van KR1 kwamen DJ’s en medewerkers in de weekenden bij elkaar in “Bar Dancing Progress” om het radiostation handen en voeten te geven. Zo moesten we technici, DJ’s, Promotie meisjes en medewerkers zoeken voor allerlei klusjes om het radiostation in stand te houden. De DJ’s Ruud van Heemskerck en Bart Steenman waren zeer bekend in de regio en besloot het bestuur van Progress beide in dienst te nemen voor de weekend activiteiten zoals: Bands, Modeshow en en buiten festiviteiten te presenteren.
Wat nog wel te binnen schiet is in het voor café de lekkerste ballen gehakt en tosties met hot saté saus verkrijgbaar waren en heel populair. De gasten kwamen zelfs van ver. Helaas is het gebouw door achterstallig onderhoud later afgebrand en nooit meer herbouwd tot grote teleurstelling van vele bezoekers. Het personeel van “Pro” ging toen werken bij Café Nijman in het dorp.
Ruud Castricum was de grote kracht om het radio personeel bij elkaar te brengen. Radio maken is leuk werk maar er moet heel wat gebeuren voordat een signaal in de lucht staat met daarbij een frisse programmering. Iedereen had er veel zin in en in korte tijd hadden wij de juiste mensen bij een. In die tijd was er veel concurrentie op de FM band maar wij wisten dat we het beter konden doen ter meer doordat wij een grote medewerkers groep hadden die veel reclames konden maken.
Ook de Bar-Dancing vaarde er wel bij door dat er altijd goede DJ’s aanwezig waren. In de Bar-Dancing was door de uitbater Peter Bakker en vele medewerkers knusse zitjes gemaakt in de discotheek waar wij als team prachtig konden vergaderen om de taken te verdelen en programmering voor te bereiden.
Helaas is het gebouw door achterstallig onderhoud later afgebrand en nooit meer door de gemeente herbouwd tot grote teleurstelling van vele bezoekers. Een aantal van het Pro personeel ging toen werken bij Café Nijman in het dorp.

Comments are closed.