Ruud van Heemskerck

Hallo iedereen!! Hierbij een greep uit mijn muzikale verleden, ik kan jullie vertellen dat ik jong begonnen ben met muziek, dat aarde zich uit in verschillende muziek stijlen, het begon allemaal bij de plaatselijke fanfare op 8 jarige leeftijd.
nyamaha-avant-gramd-pianoNa 2 jaar flink toonladders geblazen te hebben leek het mij tijd voor piano lessen bij van Boxtel in HHW, dit ook na 2 jaar weer gestopt.
Ik wou toch iets met muziek gaan doen en vond ik mijn hobby in de vinyl platen.

Thuis werd al snel een discotheek met draaitafels en mixer gemaakt. Een kunstschilder had destijds een ontwerp voor mij gemaakt waarvan helaas het ontwerp verloren is gegaan en zo werd “Discotheek Survival” en daarna “Super Sound” geboren. Met deze Drive Inn Discotheek ging ik door de hele provincie N-H, langs verenigingen en particulieren party’s.
De populariteit zat er goed in en deed ik mee aan vele DJ wedstrijden in het horeca leven. Zo herinner ik me een grote wedstrijd in Heerhugowaard waar 10 Dj’s meededen en mocht ik apetrots voor het eerst met de hoofdprijs naar huis. Het ging allemaal voor de wind, vele prijzen/reisjes kreeg ik voor mijn optredens die ik nog steeds bewaar.
 mHet presenteren ging mij goed af en trok ik de stoute schoenen aan richting TV waar ik me op gaf bij de NCRV als spelleider bij Sandra Reemer weekend show, dit was natuurlijk een leuke ervaring en proefde naar meer. Doordat je gezicht op TV is geweest wordt je meer bekend en gaf het DJ werk nog meer stimulans. Ik kwam gewoon tijd tekort om aan de vraag te voldoen, maar ik voelde me geweldig in mijn vel.
Naast het DJ en Presentatie gebeuren kwam ik voor het eerst in aanraking met de “27MC bakkies” die velen nog wel kennen, met o,5 watt proberen zover mogelijk andere zend amateurs te bereiken.
In het begin was het 22 kanalen met de Hy-Com 2000 maar dat was veel te weinig en werd al spoedig de President Adams met 120 kanalen, het was wel een hele stap maar op die manier kon ik wel de hele wereld bereiken met mijn Astro Plane 5/8 golf antenne van Avanti.
Vele QSL kaarten heb ik verstuurd naar binnen en buitenland en op die manier veel kennis en ervaring op gedaan in de zendamateur wereld. Op de Delta Lima kaart waren de D en L van het zendalfabet wat overeen kwam met mijn sterrenbeeld vandaar de leeuw op de kaart, iedereen vond het een prachtige QSL kaart en wilden het graag hebben. De Y P (Yankee Papa) kaart gebruikte ik voor internationaal bereik. Ook deze kaart was toen heel apart door zijn ronde vorm die in de post wereld niet bestond.
Het kon niet uitblijven om presentatie, muziek en uitzenden bij elkaar te brengen en ruazbesloot om mijzelf aan te melden bij de ziekenomroep RUAZ waar ik mijn ei helemaal kwijt kon. Ik had wel een probleem met de vaste programmering van de omroep, maar het werk lag mij wel.
Om verder te gaan met een betere programmering voor een grotere doelgroep moest ik dus naar een radio omroep, De ervaring laat zien dat radiostations ook met vaste stramienen werken en dat veel vrijheden verloren gaan bij de presentatie. Het betekend dat als je iets wil maken naar jouw zin dat daar geen tijd voor is.
Doordat je veel op de radioband zit te luisteren hoorde je tussen de 100MHz en 108MHz de vrije radio zendamateurs, dit was wel heel spannend en besloot ik in de nacht een plaatje aan te vragen bij Radio West Nederland en hoorde ik dat men DJ’s nodig had. Het duurde dan ook niet lang of mijn manier van muziek presentatie ging door heel Noord-Holland. Zo ging ik vele radiostations zoals ROS, Focus, Miranda in Noord-Holland af om meer zendtijd te hebben. Uiteindelijk richtte ik zelf een radio station op met de naam Kennemer Radio 1, met dit radiostation kon ik mijn eigen dingen doen.
Met Kennemer Radio 1 deed ik samen met DJ Bart Steenman het programma Universe, dit was zo populair bij de luisteraars dat men regelmatig opbelde naar de studio om hun sterrenbeeld te bespreken in de uitzending. Na 2 jaar kwam er een einde aan dit geweldige radiostation en ging ik verder met presentatie en DJ werk.
qOp TV bij Endemolw in Aalsmeer zag ik dat men op zoek was naar “De ideale man” van Nederland. Het programma zou gepresenteerd worden door de bekende presentatrices Irene van de Laar en Mariska Hulsher, en dacht ik “dit is mijn kans”. Ik gaf mijzelf op en moest vertellen wat ik zou gaan doen op TV. Dit wilde ik in eerste instantie niet vertellen omdat ik bang was dat een ander met mijn idee er vandoor zou gaan. Na vele mails van Endemol heb ik mijn idee een beetje verteld maar niet alles, dit gaf wel aan dat mijn idee wel heel bijzonder was.
De eerste uitzending was ook meteen raak bij het programma Barend en van Dorp met Jan Mulder. Het verhaal is te groot om te schrijven omdat er veel gebeurt is, maar ik kan je vertellen dat mijn presentatie geleid heeft tot het beste promofilm van ruim 400 heren in de studio die ook meededen. ruim 4 maanden ben ik uitgezonden geweest op alle kanalen van RTL 4, 5, 6, 7 en Yorin. Soms komt er nog wel eens een stukje film voorbij op TV.
Dit alles heeft geleid tot grote bekendheid op Radio en TV en met de “Drive Inn Discotheek” tot ongekende drukte ter meer omdat ik de draad weer oppakte als DJ voor feesten en partijen en weer vele prijzen won met DJ wedstrijden.

Het TV optreden bij RTL 4,5,6,7 en Yorin werd ook opgemerkt door Rob Baltus de eigenaar van Party Boerderij De Nadorst in Blokker, daar kon ik mij helemaal uitleven met presentatie en muziek.
De gastheer en vrouw Rob en Tineke Baltus steunden mij in op allerlei manieren door mijn bekendheid te vergroten. De gasten konden in 4 verschillende feestzalen genieten van de huiselijke ontvangst en geweldige feesten. Het waren turbulente jaren voor mij maar doe het altijd met plezier en veel mensen heb ik al een fantastische feestavonden verzorgd.
Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, en is Kennemer Radio 1 terug gekomen, nu beter dan vroeger met nieuwe technieken, studio’s en een gezellig team, ik ben zo blij voor alle luisteraars dat alle ervaringen nu samen kunnen komen op dit legendarische radiostation. Kennemer Radio 1 is weer een nieuw jong en vrij radiostation geworden waar ook ter wereld, speciaal voor jou!
Tot slot, kan ik je nog vertellen dat ik hele fijne muziek jaren heb gehad en mensen heb zien veranderen door muziek wat toch een heel fijn gevoel geeft en wie weet kom je mij nog tegen op 1 van de roadshow’s, party of TV in het land en anders bij Kennemer Radio 1
Heel veel luister plezier
Groet Ruud van Heemskerck!!