Over KR1

Kennemer Radio 1 “KR1” is een vrij radiostation en werd opgericht in 1984 door idealistische radiomensen onder leiding van Ruud van Heemskerck  en Bart Steenman, en groeide uit mede door het wegvallen van “Radio Nederland Wereldomroep” tot een radiostation met luisteraars over de hele wereld met 42 medewerkers. KR1 zendt 24/7 uit in Engels en Nederlands, vanuit een oorlogs-bunker in de Hollandse Duinen”. Men kan KR1 momenteel 24/7 beluisteren via het internet www.kr1.nl en diverse radio frequenties. “KR1” is een voorbeeld van een uit sociale onvrede ontstaan project dat door de inzet van velen destijds uitgroeide tezamen met andere soortgelijke stations tot een, wat wel wordt genoemd “culturele revolutie” in Nederland wat inhield dat de door de overheid geleide voorlichting en kunstzinnige dan wel muzikale uitingsvormen die werden bepaald door die overheid destijds naar aanleiding van een wat werd ervaren als een strijd, werd veranderd in een divers medialandschap met veel meer keuzevrijheid in de programmering van de sindsdien ook naar aanleiding van deze sociale revolutie in Nederland getalsmatig toegenomen op Nederland dan wel buitenland gerichte radio en televisie stations. De drang om dit te veranderen en meer diversiteit en wat werd genoemd vrijheid op de in Nederland te ontvangen radiozenders is een reden geweest voor KR1 om de organisatie op te richten en tot op heden voort te zetten waarbij nu het internationale gedachten goed, wat inhoudt een kunstzinnige uiting die de mensheid tot optimisme en relativering moet drijven om de gemoedsrust en vrede te bevorderen, nog steeds kenbaar wordt gemaakt omdat dit, volgens de huidige medewerkers nog steeds nodig is.
Deze site is tot stand gekomen door de vele medewerkers van het vroegere vrije radiostation Kennemer Radio 1. Iedereen heeft zijn bijdrage gedaan d.m.v. tekst, foto’s en herinneringen hetgeen een mooi beeld geeft hoe spannend het was om radio te maken. Door het grote succes en de vele luisteraars heeft het bestuur besloten om toch weer verder te gaan voor het luister plezier en nu nog beter dan voorheen. Het bestuur wenst iedereen veel kijk, lees en veel luister plezier op dit zeer aparte legendarische radiostation KR1.
KR1 bracht in de jaren 80 en nu ook veel plezier, destijds hebben jaloerse collega’s van andere radio stations ons leven behoorlijk onder druk gezet omdat wij in alles het initiatief namen. Nu is dat anders wij willen gewoon plezier brengen bij de luisteraars. Wij denken vanuit de luisteraars en brengen gewoon radio die luisteraars willen horen en dat is het belangrijkste waar wij ons mee bezig willen houden.
De Heemskerkse politie moest met tegenzin KR1 uit de ether halen omdat zij ook naar ons station luisterden, volgens het protocol werden we dan ook afgevoerd als criminelen. Vele luisteraars hadden toen teleurgesteld gereageerd met protest acties via de media en in het centrum, KR1 kwam spoedig weer terug op nog 2 andere locaties die ons geen lang leven hadden gegeven en moesten wij met bloedend hart ons mooie werk voor de luisteraars staken.
KR1 leidt nu verschillende DJ’s op en bouwt prachtige studio’s overal in het land zodat je altijd jouw muziek kan beluisteren. Wij maken weer mooie programma’s wat jullie leuk vinden en niet op 1 of enkele personen gericht. KR1 groeit met de dag jouw suggesties kun je altijd sturen naar e-mail [email protected]  KR1 tracht zoveel mogelijk luisteraars bij elkaar te brengen met onze ongedwongen programma’s.
KR1 is er wereldwijd, nu helemaal terug voor jou en wij hebben zeer enthousiaste luisteraars, die heel fanatiek zijn. Net als vroeger maken we ons niet druk om ouderwetse FM vergunningen terwijl iedereen ons nu op computer en telefoon kan horen, maar alle mogelijkheden worden steeds onderzocht door diverse werkgroepen, dus als de FM ether frequentie er bij komt “so be it” Wij zijn nu wereldwijd te beluisteren en dat moeten de lezers en luisteraars ook massaal gaan doen. Dus wat willen we nog meer!
KR1 is nu eenmaal anders, waar anderen zeuren over regeltjes en met teveel gedoe en hun eigen dingetje willen doen waar anderen vaak geen interesse in hebben maken wij programma’s die mensen willen horen en staan wij op straat met de roadshow’s.
Nu is KR1 terug beter en nu overal te beluisteren. Als je meer wil weten over KR1 lees dan onder menu History ons hele verhaal.