KR1 Continu Luisteraars

Tijdens de nachtelijke uitzendingen van KR1 werd er ook gereageerd door luisteraars om een plaatje aan te vragen tijdens werkzaamheden op continu bedrijven zoals de staalfabriek in IJmuiden en en Sint Jozef ziekenhuis.

yay-537201

In het Sint Jozef Ziekenhuis waren veel verpleegsters die late dienst hadden tijdens hun koffie pauze was er altijd wel iemand jarig die taart mee nam. KR1 werd op een nacht gebeld voor een verzoekplaatje te draaien en daarbij werden de DJ’s door de jarigen Marjan en Marjoke ook uitgenodigd om taart te eten. De KR1 DJ’s werden zo enthousiast dat zij in de auto stapten en er direct heen gegaan zijn. Tijdens de gesprekken legde de DJ’s van KR! uit hoe radio maken in zijn werk gaat. Niet veel later kwam er ook een liefdes relatie uit, zo zie je maar weer dat muziek een mens kan veranderen.
Op de radiolose zondag, dat was een protest van alle radiostations in Nederland besloot KR1 toch te gaan uitzenden omdat wij een vrij radiostation zijn en geen wetten laat opleggen, werd KR1 gebeld door luisteraars van de staalfabriek in IJmuiden, deze luisteraars hebben de radio altijd aan in de fabriekshallen en waren niet blij dat er geen muziek was. De fabriek waar toen 20.000 man werkten stemden allemaal af op ons radio station en werd KR1 deze dag in 1x beroemd waarbij de telefoon niet meer stopte en Annet onze telefoniste een behoorlijk rood oortje had. Duizenden luisteraars in Nederland stemden toen af op KR1 en waren we niet meer weg te denken. We besloten om extra lange uitzendingen te maken tot 12 uur s’nachts toen landelijke radiostations weer terug kwamen.

Comments are closed.

nl Dutch
X