Een zwarte dag

Over deze dag valt heel wat te vertellen, na 2 jaar leuke radio te maken met een groot team aan medewerkers is KR1 uit de ether gehaald door de radio controle dienst. Het begon allemaal op zondagochtend 10.00 toen DJ Ruud van Heemskerck de studio in ging om alle apparatuur aan te zetten zoals elke zondag het geval was. DJ Ruud van Heemskerck keek 10.50 uit het raam en zag een man met een radio ontvanger in de rondte rennen, op dat moment wist Ruud van Heemskerck direct wie dat kon zijn en zette direct de KR1 apparatuur uit waardoor enkele andere medewerkers direct naar hem belden wat er aan de hand was. Onmiddellijk werd er actie ondernomen door naar de locatie te gaan om te helpen.
Er stond op dat moment buiten een grote auto met elektronische uitpeil apparatuur om radio stations uit de ether te halen. De opsporingsambtenaar G. Empelen had KR1 gevonden en assistentie gevraagd aan de plaatselijke politie die daarop direct de hele omgeving ging afzetten. Buiten was het een groot spektakel en de bewoners in de omgeving kwamen allemaal naar buiten om te kijken waarom er zoveel politie was. Via het dak heeft de politie de antennekabel gevolgd naar het adres waar het station zich moest bevinden, de kabel was moeilijk te volgen omdat hij via de regenpijp naar beneden ging. De politie besloot om toen maar bij iedereen in het gebouw aan te bellen. 1 adres deed niet open en dat was Ruud van Heemskerck, na ongeveer 10 x bellen heeft de politie met een ram de voordeur met slot vernield om de woning binnen te gaan. Ruud van Heemskerck had in tussentijd de radiozender verstopt zodat de politie hem niets kon verwijten. Hier het verslag van de politie:
De politie had de beroemde DJ in de boeien vastgezet en afgevoerd voor verhoor op het politiebureau. Ondertussen had de politie grote schade aangericht in de studio en alles vernield

 

 

 

Toch was DJ Ruud van Heemskerck wel slim, hij had namelijk in de salontafel in de ontvangstkamer de radiozender verstopt in een kubus onder het tafelblad. De agenten konden de zender nergens vinden en besloten na lang zoeken weg te gaan, op het laatste moment toen iedereen weg was ging 1 agent nog een rondje door de woning en zag in het tapijt een afdruk van de tafel die niet helemaal op zijn plaats stond, hij tilde de tafel op en toen was het echt voorbij.
Onze fantastische DJ werd afgevoerd voor verhoor op het politiebureau en belande in de gevangenis voor lange tijd, terwijl hij alleen maar plaatjes draaide op zondagochtend, dit heeft niets te maken met criminaliteit maar door een fossiele wetgeving uit 1904.

 

Vele luisteraars spraken er schande van dat dit zomaar kan, de zendlocatie stond vol met luisteraars uit Heemskerk en omgeving, zelfs de concurrentie zag met lede ogen toe hoe een radio hobbyist ten gronde word gericht. Voor DJ Ben van Houte werd het allemaal te veel en is het KR1 team bij elkaar gekomen hoe nu verder? Het was echt een zwarte zondag voor KR1 duizenden mensen hebben ons niet meer kunnen horen voor hun verzoekplaatjes en groeten aan familie en vrienden. Een stukje democratie is vermoord in Kennemerland, maar dat is toegestaan. Hier volgen een aantal luisteraars over het oppakken van KR1:
Na groot overleg met het KR1 team is besloten om onze toevlucht te zoeken in een bunker om dergelijke acties beter op te kunnen vangen, dit is weer te lezen op de volgende pagina.

 

 

Comments are closed.

nl Dutch
X