Radio West-NL / Oprichting KR1

KR1 werd opgericht in de winter van 1983/1984 door 1 telefoontje van Ruud van Heemskerck naar Radio West-Nederland, zij hadden hun studio in de Egmondse duinen en zochten DJ’s. Al gauw werden duo programma’s gemaakt en direct uitgezonden over Noord-Holland. In die koude nacht rond 1.00 zonder kachel in de studio raakten Bart Steenman en Ruud van Heemskerck bevriend en besloten zelf een radio station op te richten om meer vrijheden te krijgen op radiogebied. Het toeval was dat beide DJ’s in de zelfde woonplaats woonden en dat de gesprekken makkelijker verliepen omtrent het verzamelen van apparatuur en medewerkers
  Op de eerste foto zien we Bart Steenman achterin met DJ in de uitzending, 2de foto is Marcel Out zeer bekende DJ van West-Nederland, 3de foto is Bart Steenman, 4de foto DJ en Bart Steenman, 5de foto is DJ Henk van der ploeg, 6de foto is Marcel Out in de mast van radio West-Nederland.

Op de 1ste foto zien we de afspeel apparatuur van West-Nederland, 2de foto  DJ Maarten in actie, 3de foto DJ Henk linksachter DJ Stille Willem rechtsachter DJ Bart Steenman.

Foto 1 DJ Bart Steenman in die koude winter in de bunker waar hij ook tijdelijk woonde, het ijs staat op de ramen, foto 2 DJ Bart Steenman in gesprek met groupies. foto 3 De uitzendbunker van radio West-Nederland in de winter.

Comments are closed.