Reunie DJ’s KR1 , Monique en Radio Caroline op de Ross Revenge

Op 30 October 2016 vond een unieke reünie plaats van Dj’s van KR1 zij werkten op het beroemde uit de kust liggende schip De Ross Revenge! Disc jockeys en medewerkers uit België, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Ierland waren er de beroemde Dj’s Nick Richards, John Lewis , Bart Steenman , Dave Foster ,Vince Holland en Chris Pearson. Enkele Dj’s als Nick Richards ( Radio Caroline ) and Bart Steenman ( Radio Monique ) waren al 30 jaar niet aan boord geweest! Zij hadden heel wat te bespreken en deelden oude foto’s met elkaar, zij deden een live uitzending op Radio Caroline Noord (midden golf, FM en internet) zij spraken over hun vroegere tijd aan boord en hun vriendschap. Dj Ruud van Heemskerck (KR1) als verslaggever and DJ Bart Steenman (KR1) waren live in de uitzending met interviews en uitwisselingen met Nick Richards en Chris Pearson, men sprak over de vriendschap tussen hun, de Nederlanders en de UK bemanning. De meesten van hen hebben ook samen gewerkt in de zelfde tijd. De Kennemer Radio 1 bemanning bleef aan boord van de ochtend tot de avond. In deze verslaggeving van Ruud van Heemskerck zien en horen we vele foto’s, filmpjes, radio opnames en jingles vermeld van dit beroemde schip.

  Luister hier het officiële verhaal

  Luister de Radio Caroline jingel compilatie

 

 

 

admin-ajaxDe KR1 reis werd ook georganiseerd door een oud beroemd collega Albert Hood die de tendering en bevoorrading deed voor meer dan 40 jaar. Albert deed dit werk vlak na dat Radio Mi Amigo zonk op de Noordzee. Hij was diegene die waarschuwde over de conditie van de achterste ankerketting van het schip de Mi Amigo die sterk verouderde schakels vertoonde en wees men daarop. Albert was toen in contact met Ronan ‘o Rahilly en heeft dit allemaal meegemaakt. En nu is hij daar nog steeds, en organiseert hij nog steeds de tendering als vrijwilliger. Nu kun je nog steeds boeken om naar de Ross Revenge te gaan door gewoon hem te bellen of te schrijven op telefoonnummer 07984572353 of 00447984572353 of E-mail hem op [email protected] of kijk hier even: http://www.radiocaroline.co.uk/#boat_trips_background_info.html

clacton-6 55ebdef6-ece4-4d1e-be0d-e9d9009668ed-m

Sommige van de KR1 bemanning verbleven in de beroemde “Stonar Quest House” in Clacton on Sea, waar de kust radio piraten verbleven over meer dan 40 jaar. Het beroemde radio piraten museum is daar ook te bezichtigen aan de kust bij de pier.

cimg2738 

De KR1 bemanning wacht hier om aan boord te gaan op de officiële Ross Revenge tender genaamd Razorbill 3 gelegen aan het prachtige Mersey Island om naar de ankerplaats in het midden van de rivier Blackwater te gaan, de ligplaats in de rivier is 5 mile breed dicht bij open zee, dus het schip ligt echt verankerd in het midden van open water zoals in vroeger dagen!

7-albert-hood-ruud-va 

Dj Ruud van Heemskerck (KR1) in gesprek met Albert Hood over de geschiedenis van de Ross Revenge om het report te schrijven over de reünie. Op de oude kaart zie je Mersey Island, bij het rode bootje in de midden ligt nu de Ross Revenge.

  Luister de Radio Caroline tune door The Fortunes uit 1964

The Ross Revenge komt al dichterbij 🙂

5-dj-reunion-on 10-dj-reunion-on-offshore-ra 12

11 21

Aan boord van de tender word aan iedereen veiligheid instructies gegeven, dit was niet zo in vroeger dagen, alles gaat nu volgens de strikte verzekeringregels.
Oude herinneringen over het slechte weer en de voortgang van de Ross Revenge werden gedeeld, de Ross zag er goed uit en was kort geleden nog geschilderd, het zag er koninklijk uit wetend de geschiedenis en de invloed die de Ross heeft gemaakt op de wereld. Het is fantastisch dat ze er nog steeds is. De 90 meter hoge mast was gebroken en heeft ze een lagere mast gekregen die haar weer het speciale gezicht terug gaf. Mensen voelen de oude magie weer leven van de oude Ross.

  Luister hier het verleden van Radio Caroline

En dichtbij merk je het verschil, vroeger moest je met een touwladder tegen de metalen wand klimmen, nu is er een deur in de metalen wand gemaakt, dus aanboord komen is een stuk gemakkelijk gemaakt. Er was er ook geen boothond “Raffles” die zijn kop door een gat stopte 🙂 Hij heeft zijn laatste 5 jaar aan land door gebracht hoorden we. Dj’s en medewerkers van de Ross waren aan het wachten op de tenderboot om ons te verwelkomen, en speciaal deze dag omdat men had gehoord dat de DJ’s van KR1 wereld radio zouden komen na 30 jaar.

22 12325

 

Aan boord waren geringe verschillen te zien maar het zag er wel hetzelfde uit, sommige dingen waren verwijderd, opgeknapt of nieuw gemaakt.
28 26

68-bart-steenman-aan-boord-van-offshore-radio-station-ross-revenge-vrije-radio-op-zee cimg2785

27 cimg2788-kopie

De beroemde DJ’s van Radio Caroline besloten een live video uitzending te maken voor hun luisteraars omdat het een speciale dag was dat KR1 DJ Bart Steenman aanboord was na 30 jaar, hier kun je hun filmpje zien van die dag:

  Luister hier de Pirate Radio Ships 1965

Het was een geweldig gevoel om weer aan boord te zijn, herinneringen kwamen terug van vroeger tijden, en wij waren onder de indruk hoe de Dj’s van Radio Caroline hun droom in leven hebben gehouden met zoveel toewijding aan zoveel luisteraars door alle soorten muziek te draaien op de radio.
80 78 77-bart-steenman-active-free-radio-dj-on-board-of-the-ross-revenge-home-of-radio-caroline-pirate-radio-free-radio-offshore-radio-ship 79
Natuurlijk lopen er nu gasten in de muziekkamer, een van de meest magische plekken aan boord waar de Dj’s elkaar ontmoetten om muziek te zoeken om miljoenen mensen een moment later te vermaken. Veel muziek inspiratie is hier gevonden en is er heel veel over muziek besproken.
72 73cimg2887 74
Hier boven zie je een korte film met uitleg van de beroemde Caroline Dj Dave Foster
41 42 40

 

De Nederlandse Dj Ruud van Heemskerck filmde veel gezellige momenten in de bijeenkomst kamer waar gegeten, gedronken en gepraat kon worden om zo een goed beeld te krijgen voor een goed verhaal. John Lewis lijkt nog steeds de zelfde stemming te hebben omdat de Nederlandse Dj Bart Steenman  zei dat John Lewis regelmatig op een lollige manier zei: moooorning leds!’ tegen de saaie gezichten op dat moment wat goed was voor de stemming onder elkaar.

29 30

31 31b 32 33

 

34
Tegenwoordig voldoet de Ross Revenge  aan veiligheids regels zoals: nood uitgangen, verlichting systemen en tekeningen op verschillende veiligheids plekken zoals je hier ziet.

 

 

  Luister hier de Johnnie Walker Show op Radio Caroline 1968

37 36

38-ruud-van-heemskerck-on-the-ross-revenge 124

Veel dingen en herinneringen kwamen deze dag ter sprake, Nick Richards en Bart Steenman zijn oude vrienden en vertelden vele verhalen aan elkaar zo ook het verbazingwekkende verhaal dat de bemanning werd gearresteerd met Peter Chicago en Nick Richards. Op het politie bureau moest men onderzocht worden en ondervraagd , Peter Chicago had een geheime code lijst van Radio Caroline in zijn zak en moest het verstoppen, op deze code lijst stonden codes voor materialen die werden gebruikt op het schip en werden verstuurd via de radio. Peter verscheurde het papier en gaf stukjes door aan Nick Richards  onder de ogen van de politiemannen,  hij zei het met de woorden wil je een stukje kauwgum? en hij slikte het code papiertje door!

70 bart-steenman-op-puntje-voordek-ross-revenge 73 bart-steenman-met-boei-op-voorschip

Wij vroegen  Radio Monique Dj Bart Steenman om op de zelfde plekken te gaan zitten zoals vroeger gepubliceerde foto’s die een goed beeld geven de situatie van 1985 en 2016. Zoals je ziet op het voordek is er meer geschilderd en een stevig hekwerk geplaatst. en in plaats van de oude grote anker ketting met de maat van een elle boog is er nu een veel kleinere ankerketting in de plaats gekomen. De boeg is veranderd, er is geen vrij uitzicht meer en de we merkten op dat er minder en dunnere mast kabels waren.

77 bart-steenman-dj-on-ross-revenge-on-deck-in-1985-and-2016

Dj Bart Steenman aan dek, het viel op dat 1 schoorsteen verdwenen was, metalen dingen aan dek waren nu bedekt en gevaarlijke dingen geschilderd in heldere kleuren voor de veiligheid denken wij. De mast en hun kabels waren ook in dunnere constructie gemaakt, het ziet er nu schoner en degelijker uit. In het volgende filmpje zie je in vogelvlucht een snel rondje door het schip:

43 122
De keuken is vernieuwd, veel luxer dan de oude situatie. Dit is een van de dingen die echt veranderd is, maar nog steeds moet je je eigen potje koken zoals vroegere dagen. 🙂

cimg2875

Dit is de kamer waar we de was werd opgehangen op regenachtige dagen, nu is het een souvenir winkel. Natuurlijk hebben de DJ’s en medewerkers van KR1 vele items gekocht en zo mee gesponsord voor het in stand houden van de Ross. Voor iemand die er ook naar toe wil gaan kunnen we zeggen dat alle items de moeite waard zijn.

  Luister hier een dag in het leven van Radio Caroline

Deze 3 Dj’s waren aan boord in de zelfde tijd 30 jaar geleden. Radio  Caroline, KR1 en Radio Monique Dj’s Nick Richards, Bart Steenman en John Lewis. zij deelden heel veel informatie in een geweldige stemming, het was heerlijk om weer terug te zijn op het oude honk, er was zoveel te vertellen maar geen tijd genoeg.

 

 

 

 

9-nigel-aan-stuurboord-1 admin-ajax admin-ajax-kopie

Hier boven hebben we dezelfde Dj’s in de jaren 80, In het begin toen wij aan boord kwamen herkenden wij elkaar niet omdat moeder natuur het een en ander veranderd heeft 🙂 deze foto’s waren genomen door Dj Bart Steenman in 1985, de Engelse Dj’s waren verrast toen zij de oude foto’s zagen na 30 jaar. Je kunt je wel voorstellen dat het ijs gebroken was en dat we de VIP’s van de dag waren.
Nog een trio uit die tijd op de Ross Revenge. Je ziet hier Ron West, Bart Steenman en Walter Simons in 1985. In die tijd werd ook radio KR1 opgericht met de DJ’s Bart Steenman en Ruud van Heemskerck

 

 

 

Hoogste tijd om even in de moderne studio te gaan kijken van Radio Caroline North, we gaan zien de zeer populaire Dj’s van nu en wel eer.

9594

 

 

 

97

Hier zie je de Radio Caroline moderne studio met computer, verbazingwekkend dat een complete studio en de hele platen collectie daar nu in past. In de tachtiger jaren konden we niet uitleggen dat 20.000 nummers op een geheugen stickje past, en dat Radio Caroline nu over de hele planeet te horen is.
Beroemde Radio Caroline DJ legt op film uit waar de oude Radio Monique studio was geplaatst omdat alles nu is herbouwd voor Radio Caroline North hoewel met de oude Radio Monique mixtafel.
Onder zie je de kapiteins cockpit met alle apparatuur die nodig was om het schip op zee te laten varen toen het nog een ijsbreker, trawler en vissers boot was voordat er radiostations werden geïnstalleerd. De laatste foto van dit setje laat de stuurman kamer zien waar de Noordzee kaarten nog steeds aanwezig zijn.

103 104 105 105b-ruud-van-heemskerck-on-the-ross-revenge 106 107 108

99-bart-steenman-dj-radio-monique-zeezender-offshore-radiostation-at-steering-wheel-ross-revenge 100 112

Ondanks de radio revolutie is het gevoel van radio maken nog steeds geweldig, Vrije media verspreiden kan nog steeds om onafhankelijke opinies over de hele wereld door vrije radio, tv en het internet uit te brengen, media zonder propaganda of kapitalistische berichten. Een geheime organisatie genaamd Pirates for Peace ( [email protected] ) is coordinating tientallen van deze media stukken welke vaak het resultaat zijn in de belangrijke wereldwijde positieve ontwikkelingen die we zien op het nieuws. Sommige  medewerkers op de Ross Revenge zijn hierbij ook betrokken. Dus de gedachte is nog springlevend.
95b-bart-steenman-van-radio-monique-in-studio-ross-revenge
Hier zijn we getuige van de beroemde Nederlandse Dj Bart Steenman ( offshore radiostation Radio Monique met 4 miljoen luisteraars) vanuit de oude Radio Monique studio. Op verzoek van Dj Ruud van Heemskerck organiseerde Nick Richards onmiddellijk een lang speciaal interview live op Radio Caroline North met de geestige Bart Steenman, ook bekend door zijn vele stemmen samen met zijn donkere stem. Luisteraars herkennen zijn stem dan ook van vele radio stations zoals de zee zenders Radio Batavia, KR1 de Nieuwe Nederlandse Wereld Omroep nadat de oude wereld omroep stopte, het zijn allemaal vrede radio stations en lid van Pirates for Peace organisatie die gaat voor vrije media over de hele wereld ook in moeilijke gebieden. Ross Revenge Dj’s en technici zijn hierbij betrokken.

 

 

Hier onder zien we Dave Foster, Nick Richards en Bart Steenman in de oude Caroline studio. Bart probeerde de oude bekabelde potentiometers en herinnerde hoeveel plezier hij heeft gehad met deze mengtafel. iedereen nam een kijkje in de oude Radio Caroline studio. De oude mengtafel werd ook gebruikt in de film “The boat that rocked”  kijk maar eens op deze link:  https://www.youtube.com/watch?v=PdxmrKNac9I   De film is daar nog steeds !
En wow kijk nu eens, het interview door Dj Nick Richards met Dj Bart Steenman opgenomen door DJ Ruud van Heemskerck, kun je nu hier zien:
Even later bij de beroemde Dj Chris Pearson die Dj Bart Steenman vroeg om een reclameboodschap in te spreken met zijn donkere stem is ook vast gelegd op de film hier:
Dj Chris Pearson complimenteerde Dj Bart Steenman voor zijn werk waarop Bart Steenman terug antwoorde met donkere stem  ‘alllllright! “ en bleef het  regelmatige woordje van de dag 🙂
Nu zijn we aan het gedeelte toe gekomen waar destijds Radio Caroline was gesitueerd, zoals je kunt zien was er vroeger geen schuifmengtafel maar werd d.m.v. draaiknoppen gewerkt samen met de 8 tracks machines was het arbeid intensief werk voor de dj’s.

    Luister hier Radio Monique jingle 1

    Luister hier Radio Monique jingle 2

    Luister hier Radio Monique jingle 3

 

82 89

81 82a-dave-foster-nick-richards-bart-steenman-in-radio-monique-studio-during-live-transmission-of-radio-caroline-north-on-board-ross-revenge

83 84

85 87

86 88

De draaitafels in de Radio Caroline studio zijn nu wel antiek, zij waren al ouderwets in de jaren 80. Waar Radio Monique moderne professionele draaitafels gebruikte hielden de Caroline jockeys van metalen machines.. Zij deden hun werk wel goed en hebben meer LP’s gezien dan singles. De Dj’s waren hier vele uren om liefdevol hun muziek naar Europa te brengen met de oude 8 tracks!

90 91

De 8 tracks zijn er nog steeds, honderden staan er, het vergde veel handwerk om het allemaal te bedienen maar het maakte wel de show. Als je de 8 tracks dichtbij bekijkt zie je de bekende geluiden, van de “donkere Caroline stem” tot Johan Maasbach. Allemaal zeer beroemde jingles !
De Ross Revenge werd levend gehouden voor een groot deel door mensen die een gift gaven in het geldzakje van de kerk. Radio Monique stuurde Dj Vicar Toornvliet voor jaren naar de Ross en Dj Johan Maasbach schreeuwde met zijn speciale stem uit de mast van de Ross. Ook werd er op de midden golf (MW) en korte golf (SW) uitgezonden voor de korte golf zender was minder uitzendkracht nodig om een Europees bereik te halen. De frequenties werden soms niet goed gekozen omdat er ook communicatie tussen de schepen was en was dus niet slim om te doen. het internet was er toen nog niet en technici wisten het toen ook nog niet.
111-bart-steenman-points-at-radio-monique-sticker-at-window-caroline-card-and-newsroom110 109

92

De Nederlandse radiostations op Radio Caroline verschafte ver uit het meeste geld en materialen. Zonder de Nederlanders zou Radio Caroline niet overleefd hebben. De Nederlanders weten hoe ze aan geld moeten komen en hoe ze zaken doen in een zeer effectieve manier. Banden werden soms gespeeld hoewel de meeste uitzendingen van Radio Caroline “live” waren. Hier boven zie je het originele tapedeck.
Over de Nederlandse uitzendingen was het Radio Monique die meer banden speelden, zij gebruikten 1 uur cassette bandjes. ” Live” programma’s van Radio Monique waren in de ochtend, in de middag en laat in de middag / avond. Het nieuws ging tussen de cassette bandjes door. Met alleen maar 3 Radio Monique Dj’s was er veel werk te doen aan boord, opstaan om 4.00, de zender controleren of hij nog aan was, de “happy morning show” presenteren, met alle jingles en reclame op tijd starten. het eten klaar maken, het nieuws maken van uit de kleine nieuwskamer, de Engelse Dj’s hadden het ons uitgelegd hoe ze het deden. foto’s onder:

117a-bart-steenman-in-newsroom-radio-monique-on-the-ross-revenge 119

DJ Bart Steenman in de nieuwskamer.

 

De Caroline jockeys  hadden hun eigen nieuwskamer achter de kapiteinshut in de kaartkamer die een stuk groter en comfortabeler was. De Nederlanders echter hadden een “kamer”  “de maat van een toilet” aan de andere kant van het schip een stuk verderop vanaf hun eigen studio. Er werden verschillende radio’s gebruikt om de BBC, Belgische en het Nederlandse nieuws op te nemen op band. De nieuws antennes werden buiten de nieuwskamer geplaatst vlak boven de waterlijn, de sterke zender zou anders een dodelijke straal in de apparatuur slaan. Een normale radio ontvanger zal ook niet werken aan boord door de sterke straling van 50.000 kilowatt. Binnen een uur was het nieuws opgenomen en opgeschreven, door middel van een intercom werd het signaal doorgegeven naar de studio en kon het in de uitzending opgenomen worden zodat de luisteraars het verse nieuws konden horen, en dat gebeurde allemaal exact op het juiste tijdstip. Verbazingwekkend maar alles was onder controle, we hebben zoiets nooit meer gehoord of gezien, wij denken dat vele radio stations hier te lui voor zijn. Soms was er een vers nieuws item op de Nederlandse radio die wel 20 mensen nodig had om het nieuws te maken, maar met deze 3 Dj’s in deze omstandigheden deden ze het geweldig en het klonk prachtig. Het gebeurde allemaal op de frequentie 963 Khz, met het beste geluid van de radioband omdat de men werkte met een AM Optimod machine in de buik van het schip die nog steeds in gebruik is door Radio Caroline North. Laten we hier eens even gaan kijken! 🙂

58 cimg2799

Na wat deuren te openen van de Caroline zender riep DJ Ruud van Heemskerck: hier is het! dit is de Optimod machine, dit is het hart van het beroemde geluid van Radio Caroline. Op dat moment werd de Optimod gebruikt door radio Caroline North die uitzond op de middengolf en internet. Radio Monique stelde het gebruik van de Optimod af op de 963 Khz. Sommige figuren klaagden op de universiteit station in de UK dat het werd opgelost. De Nederlandse Dj Bart Steenman legde uit dat het echt het beste geluid was op de middengolf om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Het klonk meer hifi dan andere signalen en de BBC en NOS waren jaloers daarop.  De Optimod machine maakt een speciaal geluid precies in het AM masker door frequenties hoog en laag weg te laten en drukte 6 audio frequenties naar boven en beneden in micro seconden, wat resulteerde in een 100 % stabiele modulatie die een boost gaf op het signaal en het maakte een hard stabiel platte lijn modulatie met het best mogelijke voor de middengolf. Een groot verschil was het en nog steeds een dure machine.
DJ Bart Steenman wijst naar de Optimod machine waar het allemaal om gaat, daar naast in de blauw/grijze kast staat de 50 kilo watt zender, de grijze kast is de reserve zender. De eind transistors hebben de maat van een elle boog. Het is ongelooflijk hoeveel kracht hij kan geven ( 50.000 Watt )

57

5655

35 53

DJ Bart Steenman was in zijn element als hij door het raam naar buiten keek naar de 90 meter lange antenne die afgesteld was op het beste effect voor uitzending. De 90 meter antenne was het hoogste ding wat ooit gebouwd is op een schip, het betekend dat het een halve golf antenne is voor een geweldig resultaat. De zee was een zeer goede aarding voor de antenne. Het signaal ging door een grote spiraal om de halve golf exact af te stemmen. ( zie foto onder )

60 59 

62 61

En hier hebben we een speciale machine die bedoeld is om 2 zend systemen met hun uitzend signalen op 1 antenne tegelijkertijd te zenden door snel te schakelen tussen 2 zender uitgangen. Alles samen een verbazingwekkend en gevaarlijk hoog voltage systeem op een schip, maar het deed zijn werk door geheel Europa. Naast de generator kamer staan de zenders en de Optimod machine. De technici waren altijd bezig, de meeste tijd ging in de onderdelen zitten om de boel aan de gang te houden.
Bart vertelde dat als hij naar beneden ging er een ongelooflijk hard geluid was van de stroom generators. ( Foto’s en video onder )

60c 60d

In de generator kamer heb je echt oor pluggen nodig, praten is daar echt onmogelijk. Deze 2 generators verbruikten veel diesel om ze aan de gang te houden om in Europa te blijven zenden.
 
Diesel werd gebracht in geheime tanks met het schip  ‘Zeemeeuw’ van Oostende in België, deze tanks waren verborgen in de dubbele wand van het schip. Ook werden frisse Nederlandse Dj’s, eten , water en nieuwe geluidsbanden op deze manier gebracht naar de Ross Revenge. De meesten van de bemanning werden ook zeeziek door de deining van het kleine scheepje. De tendering werd gedaan door dit schip en een ander schip die voor de Engelse kust lag. Het Engelse schip lag ver weg in zee zodat het niet gezien kon worden vanaf de kust.
 115 116 117
De Dj’s sliepen hier in een cabine, DJ Bart Steenman vertelde ook dat het water dat uit de kranen kwam ook wel eens zout was.

3650

48

Soms worden de grote motoren getest omdat het belangrijk is dat het schip ook op eigen kracht moet kunnen varen. Het hele schip is dan aan het schudden, maar het is belangrijk dat alles ok is. Kapitein Bob moest altijd zeker zijn dat alles goed werkt. In het verleden braken er wel eens anker kettingen en wilde de motor niet starten. The motor is enorm groot en heeft een enorme kracht, het was een ijsbreker in die tijd en werd gebruikt om vis te vangen. De machine kamer heeft gasdichte deuren om veiligheids redenen.
   113-bart-steenman-dj-radio-monique-near-sleeping-cabins-on-the-ross-revenge 114-bart-steenman-of-radio-monique-points-at-his-name-written-down-in-1985-at-the-wall-of-fame-door-in-his-hut-on-the-ross-revenge 120
DJ Bart Steenman ging naar zijn slaap cabine en naar de “Wall of Fame” waar zijn naam nog steeds op de deur staat samen met nog meer Nederlandse Dj’s die hun sporen hebben verdiend in de muziek wereld. Op het dek aan de achterkant was verstopt de jingle constructie mix kamer van radio Caroline en is nog helemaal intact.
Op een normale dag word er ook met mensen gewerkt aan boord. Ook in de Radio Monique nieuwskamer en waskamer, de was werd opgehangen op het dek aan de korte golf antenne of waslijndraad in een kamer. Ook werkten mensen in de keuken. rustende mensen tijdens het avond eten, het eten moest men uit de voorkant van het schip halen waar de koeler staat. Er moest ook gerepareerd worden en verven. Als je klaar was met het hele schip verven kon je daarna weer opnieuw beginnen door aantasting van het zoute zeewater, het roest altijd op zee. In de 2 studio’s en de Radio Caroline nieuwskamer waren altijd wel mensen bezig met hun ding, en tussen alles door liep de hond “Raffles” in het rond. Een complete familie in een klein huishoudelijk effectief dorp zouden we kunnen zeggen. 🙂

  Luister hier het programma van Tony Blackburn

12688ruud-vrij

 

 

 

De mensen aan boord kunnen in de avond een prachtige zonsondergang zien. Deze dag was het weer geweldig en de DJ’s Ruud van Heemskerck en Bart Steenman voelden zich zelf radio vrij 🙂 Onze tijd op de Ross Revenge liep op het einde en de tenderboot lag al te wachten.

Het schip de Ross Revenge functioneert nog steeds, deze reünie was geweldig voor iedereen die er bij betrokken zijn en goed voor het voort bestaan van het schip. Het is mooi om te zien hoe de Engelsen omgaan met hun geschiedenis, en hoe zij de Radio Caroline droom levend houden door ook veel promotie te maken met souvenirs en de verzorgde tendering naar de Ross. Met een trots gevoel lopen wij ook rond met het embleem van de Ross op onze nieuwe shirts. Wij raden dan ook iedereen aan om ook eens een kijkje te nemen op de Ross en sponseer mee door iets te kopen uit de Radio Caroline winkel. Je begrijpt dat als je 600 Engelse ponden per maand moet betalen voor de ligplaats op open water en een constant draaiende stroom generator dat er wel iets moet gebeuren. Het schip is altijd bemand, en natuurlijk was het geweldig op deze dag om live radio te maken bij Radio Caroline. Wat een fantastische ervaring was met Radio Caroline, Radio Monique en de Nederlandse KR1  Dj’s !
 129  cimg2895
Na een fantastische dag moeten we afscheid nemen van al onze radio vrienden, we hadden zoveel dingen met elkaar gemeen op radio gebied dat we besloten hebben om terug te komen. Het word al donker en ook in het donker heeft de Ross iets koninklijks over zich omdat we weten dat er zoveel over te vetellen valt. Het gaf een gek gevoel met emoties dreven wij van de Ross en onze radio vrienden langzaam weg. Onze missie op de Ross Revenge was voldaan en volbracht boven onze verwachtingen. We gaan terug naar Holland voor een nieuw verhaal over een andere zeezender die ook veel te vertellen heeft.

  Luister hier de KR1 tune Man of action

Contact: [email protected]